Posted on Leave a comment

Γιατί η Χρόνια Φλεγμονή Είναι η Ρίζα Όλων Των Ασθενειών;

Όταν ακούμε τον όρο φλεγμονή το μυαλό μας πηγαίνει αυτόματα σε κάποιο πρόβλημα υγείας. Αν και αυτό είναι σωστό γιατί η φλεγμονή συνδέεται με όλα σχεδόν τα προβλήματα υγείας, υπάρχει όμως ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που συνήθως διαφεύγει.

Αυτό που διαφεύγει είναι το γεγονός ότι η φλεγμονήδεν είναι το πρόβλημα, αλλά η λύση σε ένα πρόβλημα που προηγήθηκε. 

Παρότι αυτή η διαφορά φαντάζει απλή από μόνη της μπορεί να αλλάξει εντελώς την οπτική τόσο του ασθενούς για το πως βλέπει τη νόσο του αλλά και την ίδια την κλινική αντιμετώπιση του προβλήματος από την πλευρά του γιατρού. 

Ως φλεγμονή ορίζεται η προσπάθεια του οργανισμού να επιδιορθώσει μια βλάβη και χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα, πόνο, οίδημα (πρήξιμο), θερμότητα και απώλεια λειτουργικότητας. Πρόκειται για τα πρώτα κλινικά σημεία που απομνημονεύει κάθε φοιτητής της ιατρικής στο πανεπιστήμιο. Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είναι τα ίδια για όλους τους ιστούς και απλά αλλάζει ο χαρακτήρας και η ένταση ανάλογα με το όργανο που αφορούν. 

Υπάρχει όμως κάποια λογική πίσω από αυτά τα συμπτώματα; Γιατί εμφανίζονται κάθε φορά απαράλλαχτα ανεξάρτητα από τον τύπο ιστού που έχει υποστεί βλάβη; 

Μια Τοπογραφική Προσέγγιση  

Η υπάρχουσα κατάταξη των ασθενειών στην ιατρική ανατρέχει στον 17ο αιώνα. Λόγω έλλειψης γνώσης για τα πραγματικά αίτια των νοσημάτων η πιο πρακτική και εφικτή τότε προσέγγιση του θέματος ήταν ο τοπογραφικός χαρακτηρισμός. Η περιγραφή και κατάταξη δηλαδή ενός νοσήματος σύμφωνα με το σημείο του σώματος που έπασχε. Χρησιμοποιήθηκαν λοιπόν δύο βασικές καταλήξεις που και οι δύο συνδέονται με τη φλεγμονή -άλγος (πόνος) και -ίτιδα (φλεγμονή). 

Έτσι έχουμε την εξής περιγραφική εικόνα σήμερα για τα διάφορα νοσήματα υγείας. 

 • Γαστραλγία: πόνος στον στομάχι
 • Γαστρίτιδα: φλεγμονή στο στομάχι 
 • Με την ίδια λογική έχουμε: Αρθραλγία και αρθρίτιδα Κεφαλαλγία και εγκεφαλίτιδα 
 • Δερματίτιδα, οσφυαλγία, ωταλγία και ωτίτιδα, ρινίτιδα, κολίτιδα, δερματίτιδα κ.λπ..    

Πρόκειται λοιπόν για την περιγραφή ενός προβλήματος υγείας με βάση τη θέση εμφάνισης των συμπτωμάτων. Ο συγκεκριμένος τρόπος κατάταξης είναι πολύ πρακτικός και μας επιτρέπει να παρέμβουμε άμεσα σε ένα οξύ πρόβλημα υγείας που κάνει τον ασθενή να υποφέρει ή που απειλεί και τη ζωή του. Ο γιατρός μπορεί να επέμβει άμεσα και ανακουφιστικά χορηγώντας την κατάλληλη αγωγή που θα καταστείλει ή θα μειώσει τα συμπτώματα ή και την αιτία (αιμορραγία, κάταγμα, θρόμβος) που ταλαιπωρούν τον ασθενή ή απειλούν τη ζωή του. 

Μέχρι και λίγες δεκαετίες πριν τα νοσήματα και των προβλήματα υγείας ήταν στη πλειοψηφία τους οξέα. Αυτό σημαίνει ότι είχαν μια διάρκεια κάτω των 3-6 μηνών. Λοιμώδη νοσήματα, πνευμονίες, φυματίωση, χολέρα, τύφος ήταν οι κύριοι παράγοντες νοσηρότητας. Η εικόνα αυτή σήμερα έχει αλλάξει κυρίως λόγω των βελτιώσεων στις συνθήκες υγιεινής (93%) και την ανακάλυψη αποτελεσματικότερων θεραπειών (7%) όπως τα αντιβιοτικά, που αφορούν οξέα και επείγοντα νοσήματα. Σήμερα λοιπόν η υγεία μας δεν απειλείται από οξείες αλλά από χρόνιες ασθένειες.

Επούλωση και Φλεγμονή

Σε ένα οξύ νόσημα είναι αρκετό να καταστείλουμε την ένταση των συμπτωμάτων ώστε να μπορέσει ο οργανισμός να επουλώσει, μέσα από τη διαδικασία της φλεγμονής, την πάσχουσα περιοχή. Σε μια χρόνια κατάσταση όμως αυτή η ικανότητα έχει απολεσθεί είτε γιατί η ταχύτητα βλάβης είναι μεγαλύτερη από την ικανότητα του οργανισμού να επουλώσει είτε γιατί το σώμα δεν έχει τα απαραίτητα συστατικά για να ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία.

Αυτό ήταν γνωστό από την αρχαιότητα και γι’ αυτό ο Ιπποκράτης αναφέρει ως βασική αρχή της ιατρικής το “Οφελέειν ή μη Βλάπτειν”. Όταν ο γιατρός προξενεί μεγαλύτερο όφελος παρά βλάβη ο ασθενής θεραπεύεται. Αυτό προϋποθέτει λοιπόν ότι το σώμα έχει την τάση να ισορροπήσει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση υγείας που μπορεί να επιτύχει υπό τις υπάρχουσες συνθήκες. Πράγματι καμία ιατρική πράξη δεν θα ήταν εφικτή αν το ανθρώπινο σώμα δεν είχε αυτή την ιδιότητα. Να επουλώσει και να διορθώσει από μόνο του τις βλάβες που έχει υποστεί. Η διαδικασία επούλωσης και επιδιόρθωσης είναι η φλεγμονή και έχουν η σύγχρονη ιατρική έχει πλέον καταγράψει με μεγάλη ακρίβεια τα στάδια και τα βήματα που την χαρακτηρίζουν.

Φάσεις Εξέλιξης της Φλεγμονής

Το παρακάτω διάγραμμα περιγράφει τα στάδια και τους χρόνους που διατρέχει οποιοσδήποτε ιστός έχει υποστεί βλάβη. 

 1. Κατά τη στιγμή της βλάβης και αμέσως μετά οι πρώτες ενέργειες που κάνει το σώμα είναι η σύσπαση των αγγείων και η ενεργοποίηση των μηχανισμών πήξεων ώστε να προλάβει οποιαδήποτε απώλεια αίματος.
   
 2. Στο επόμενο βήμα να διαστέλλει τα αγγεία ώστε να φτάσει περισσότερο αίμα στο πάσχων σημείο και να αυξηθεί η παροχή σε οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά.
   
 3. Ενεργοποιούνται και καταφθάνουν στη περιοχή λευκά αιμοσφαίρια για να μειώσουν την πιθανότητα μόλυνσης από την υπέρμετρη ανάπτυξη μικροβίων αρχικά και την απορρόφηση υπολειμμάτων στη συνέχεια.
   
 4. Η αυξημένη παροχή αίματος προκαλεί ερυθρότητα, αύξηση της θερμοκρασίας και οίδημα στη περιοχή ενώ απελευθερώνονται ουσίες που προκαλούν πόνο και περιορίζουν τη λειτουργικότητα του ιστού, σε μια προσπάθεια που κάνει το σώμα για να θρέψει και να προστατέψει την πάσχουσα περιοχή. Ο πόνος έχει τη λογική να ακινητοποιηθεί και να προστατευτεί το πάσχων όργανο ή ιστός. 
   
 5. Ξεκινάει η παραγωγή νέων ιστών με τον πολλαπλασιασμό κυττάρων στη περιοχή.
   
 6. Ακολουθεί η φάση της σύσπασης που έχει σκοπό να αποβάλει τα υγρά που συσσωρεύτηκαν λόγω της αυξημένης παροχής αίματος στις προηγούμενες φάσεις.                
   
 7. Μετά την φάση της σύσπασης έχουμε διαδικασίες που οδηγούν στην αναδόμηση των ιστών και σε αυτό το σημείο έχει αποκατασταθεί το 50% της αρχικής λειτουργικότητας. Θα χρειαστούν από αρκετούς μήνες έως και πάνω από 2 χρόνια για την πλήρη αποκατάσταση ανάλογα με την έκταση και την ένταση της βλάβης.

Μετά την αποπεράτωση της διαδικασίας επούλωσης το σύνηθες είναι οι νέοι ιστοί να έχουν αυξημένες αντοχές και λειτουργικότητα από τους αρχικούς. Αυτή είναι και η διαδικασία που χρησιμοποιούμε κατά την άσκηση όπου το σώμα σταδιακά και ελεγχόμενα προσαρμόζεται σε αυξημένα επίπεδα λειτουργικότητας. 

Αυτά τα επτά στάδια επούλωσης είναι κοινά για όλους τους ιστούς και αυτό που στ’ αλήθεια αλλάζει είναι τα συμπτώματα ανάλογα με το όργανο ή τον ιστό που φλεγμαίνει. Είναι λοιπόν ζωτικής σημασίας η ολοκήρωση αυτού του κύκλου γι ατην επίτευξη ίασης και κάθε ολοκληρωμένη θεραπεία μπορεί να φέρει στην επιφάνεια σημεία φλεγμονής.  

Ο Σημερινός Στόχος της Ιατρικής 

Ο σημερινός στόχος της ιατρικής δεν είναι λοιπόν να διακόψει την διαδικασία της φλεγμονής αλλά να της επιτρέψει να ολοκληρωθεί με την μεγαλύτερη ασφάλεια και τον πιο ανώδυνο τρόπο για τον ίδιο τον ασθενή.

Μέχρι και 50 χρόνια πριν η καλύτερη τότε βιοχημική κατάσταση των ανθρωπίνων σωμάτων επέτρεπε την απλή διαχείριση των συμπτωμάτων από πλευράς του γιατρού. Η ανάρρωση συνίστατο κυρίως σε ξεκούραση, καλή διατροφή και καταστολή των συμπτωμάτων μέχρι ο ασθενής να ιαθεί πλήρως. 

Σήμερα που η βιοχημική ισορροπία τόσο του πλανήτη όσο και των έμβιων όντων που τον κατοικούν έχει διαταραχθεί σημαντικά και παρά την ανακάλυψη πιο ισχυρών φαρμακευτικών αγωγών, αυτό από μόνο του δεν είναι αρκεί. Όσο και να καταστέλλουμε τα συμπτώματα, πράγμα πολλές φορές απαραίτητο μέχρι να βελτιωθεί η γενική εικόνα του ασθενούς, δεν φτάνει για να επανέλθει η υγεία. 

Έχω επανειλημμένως σε χιλιάδες περιστατικά διαπιστώσει ότι μόνο με την παράλληλη αποκατάσταση των φυσικών μηχανισμών αυτοίασης, που έχει η φύση προικίσει τον ανθρώπινο οργανισμό, μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερη υγεία. Μέσα από την εξέλιξη των διαγνωστικών μεθόδων αλλά και των γνώσεων μας για το πως λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα, η ιατρική εξελίσσεται και εμβαθύνει την κατανόηση της προς το θαύμα της φύσης με όλο και περισσότερο σεβασμό και μειώνοντας την έπαρση που την χαρακτήριζε κατά την διάρκεια του προηγούμενου αιώνα. 

Άρθρο από τον Δρ. Τσουκαλά στο drtsoukalas.com/i_flegmoni_os_therapeftiki_diadikasia-su-140.html

Πώς Μπορώ να Αντιμετωπίσω Την Χρόνια Φλεγμονή;

Μια αρχή είναι με το τεστ ξηρού αίματος EPA-DHA. Διαβάστε εδώ για λεπτομέρειες.

Πώς Μπορώ να Μάθω Περισσότερα;

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2108067917 σε ώρες φαρμακείου ή στείλτε email στο contact@prasinofarmakeio.gr

Posted on Leave a comment

Zinzino BalanceOil, ισορροπία σε 120 ημέρες

Το BalanceOil ρυθμίζει και διατηρεί με ασφάλεια τα επίπεδα EPA και DHA και την ισορροπία μεταξύ των Ωμέγα-6 και Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στον οργανισμό σας.

Το Zinzino BalanceOil είναι ένα συνεργικό μείγμα υψηλής ποιότητας ιχθυελαίου, πλούσιο σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ΕΡΑ και DHA4, με ειδικά επιλεγμένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες5.

Το BalanceOil ρυθμίζει και διατηρεί με ασφάλεια τα επίπεδα EPA και DHA και την ισορροπία μεταξύ των Ωμέγα-6 και Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στον οργανισμό σας.

Ναι, θέλω να πάρω το ιχθυέλαιο.

Το BalanceOil υποστηρίζει την κανονική λειτουργία του εγκεφάλου και την κανονική καρδιακή λειτουργία, καθώς και την κανονική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

 • Κανονική λειτουργία του εγκεφάλου
 • Κανονική καρδιακή λειτουργία
 • Κανονική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
 • Αυξάνει τα επίπεδα ΕΡΑ και DHA στον οργανισμό με ασφαλές και αποτελεσματικό τρόπο
 • Βοηθάει στη ρύθμιση της ισορροπίας Omega-6/Omega-3 σε κανονική αναλογία
 • Αυξάνει τα επίπεδα πολυφαινολών στο οργανισμό σας για να προστατεύσει τα λιπίδια του αίματος από το οξειδωτικό stress
 • Υποστηρίζει την κανονική λειτουργία των ματιών, τα κανονικά επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα, την κανονική αρτηριακή πίεση, τα κανονικά επίπεδα ασβεστίου στο αίμα, την κανονική δομή των οστών, την μυϊκή λειτουργία, την υγεία των δοντιών και την κυτταρική διαίρεση.

ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΙΚΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Το EPA και το DHA διαθέτουν εγκεκριμένους ισχυρισμούς υγείας για τη διατήρηση της κανονικής λειτουργίας του εγκεφάλου. Το DHA συμβάλλει στη κανονική ανάπτυξη του εγκεφάλου των εμβρύων και των θηλαζόντων βρεφών. Τα μακράς αλύσου Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι σημαντικά για εμάς αλλά και για την επόμενη γενιά.

ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Το EPA και το DHA διαθέτουν εγκεκριμένους ισχυρισμούς υγείας για την καρδιακή υγεία. Συμβάλλουν στην κανονική λειτουργία της καρδιάς μας.

ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Το BalanceOil περιέχει βιταμίνη D η οποία είναι ζωτικής σημασίας για το ανοσοποιητικό σύστημα δεδομένου ότι συμβάλλει στην κανονική λειτουργία του.

ΤΟ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ

Τα ιχθυέλαια που χρησιμοποιούμε (από την LYSI,στην Ισλανδία) προέρχονται κυρίως από βραχύβια πελαγικά ψάρια όπως σαρδέλες, αντσούγιες και σκουμπρί. Ο κρίσιμος παράγοντας είναι ένα προφίλ λιπαρών οξέων που βελτιστοποιεί αποτελεσματικά την ισορροπία των Ωμέγα-6/3 λιπαρών οξέων στον οργανισμό, εντός 120 ημερών.

Το ιχθυέλαιό μας προέρχεται από ολόκληρα, μη επεξεργασμένα ψάρια. Το ιχθυέλαιο υφίσταται διαδικασία εξευγενισμού για την απομάκρυνση των περιβαλλοντικών ρύπων.Τα ιχθυέλαια που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα Balance έχουν αυστηρές προδιαγραφές EPA και DHA και είναι πιστοποιημένα και απαλλαγμένα από βαρέα μέταλλα και άλλες τοξίνες. Η LYSI, παραγωγός του BalanceOil, τηρεί όλες τις ρυθμιστικές απαιτήσεις στην παραγωγή και συμμορφώνεται με τους κανόνες ορθής βιομηχανικής πρακτικής και ελέγχου ποιότητας (Good Manufacturing Practices, GMP) των προϊόντων διατροφής και των φαρμακευτικών σκευασμάτων.

ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Το BalanceOil περιέχει ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης ειδικά επιλεγμένο για την υψηλή περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες (πάνω από 350mg/kg)5. Οι πολυφαινόλες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά με πολυάριθμα ευεργετικά αποτελέσματα. Προστατεύουν το BalanceOil μέσα στη φιάλη και, εξίσου σημαντικά, μέσα στον οργανισμό σας. Τα προϊόντα μας είναι απαλλαγμένα από ΓΤΟ (δηλ.Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς).

ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ / ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ = ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η σύγχρονη διατροφή με επεξεργασμένες τροφές περιέχει υπερβολικές ποσότητες Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα και ανεπαρκή Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Οι επιστήμονές μας παρασκεύασαν το BalanceOil ώστε να συνδυάζει τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα με τις σωστές ποσότητες πολυφαινολών – ένα συνεργικό μείγμα που δίνει εκπληκτικά αποτελέσματα.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 120 ΗΜΕΡΕΣ

Τα πιστοποιημένα εργαστήριά μας έχουν αναλύσει περισσότερες από 270.000 εξετάσεις αίματος (Ιανουάριος 2019), δημιουργώντας έτσι τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων παγκοσμίως. Ο μέσος όρος ισορροπίας Ωμέγα-6:3 για άτομα που δεν λαμβάνουν συμπλήρωμα διατροφής Ωμέγα-3 είναι 12:1 για τη Βόρεια Ευρώπη, 15: 1 για την Ευρώπη και 25:1 για τις ΗΠΑ.Μετά τη λήψη του BalanceOil για 120 ημέρες, η μέση ισορροπία είναι μικρότερη του 5:1και σε πολλές περιπτώσεις κάτω του 3:1.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ: 0,15 ml BalanceOil x κιλό σωματικού βάρους. Προσαρμόστε την ποσότητα της δόσης με βάση το σωματικό βάρος. Ενήλικες με βάρος σώματος 50 kg:7,5 ml ημερησίως. Ενήλικες με βάρος σώματος 80 kg: 12 ml ημερησίως. Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν προορίζονται ως υποκατάστατα μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής.

ΦΥΛΑΞΗ: Φυλάξτε τη σφραγισμένη φιάλη σε σκοτεινό, ξηρό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο. Φυλάξτε την ανοικτή φιάλη στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε το σκεύασμα εντός 45 ημερών. Σε θερμοκρασία κάτω των 4° C το έλαιο ενδέχεται να θολώσει λόγω πήξης του ελαιολάδου. Η διαφάνεια θα επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Φυλάξτε μακριά από παιδιά.

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Εάν παίρνετε αντιπηκτικά φάρμακα, συμβουλευτείτε το ιατρό σας πριν τη χρήση του BalanceOil.

Διατροφική αξία7.5 ml12 ml
Ιχθυέλαιο4142 mg6627 mg
Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα1549 mg2478 mg
 από τα οποία : C20:5 (EPA)802 mg1283 mg
 από τα οποία: C22:6 (DHA)427 mg683 mg
Ολεϊκό οξύ (Ωμέγα-9)1918 mg3069mg
Βιταμίνη D3
(250 % της ΣΗΔ)*12.6 ug
(400 % της ΣΗΔ)*20 ug
* % συνιστώμενη ημερήσια δόση (ΣΗΔ) Οδηγία 90/496/EEC

Συστατικά: Ιχθυέλαια (από αντσούγιες, σκουμπρί, σαρδέλες), ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης, ανάμεικτες τοκοφερόλες (αντιοξειδωτικά),γεύση*, Βιταμίνη D3 ( χοληκαλσιφερόλη). *Βανίλια, λεμόνι, πορτοκάλι-λεμόνι-μέντα, γκρείπφρουτ-λεμόνι-λάιμ

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι τα Ωμέγα-3; Ωμέγα-3 είναι ένας συλλογικός όρος που περικλείει την ομάδα των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων μακράς αλύσου, στα οποία ο πρώτος διπλός δεσμός βρίσκεται ανάμεσα στο τρίτο και το τέταρτο άτομο άνθρακα, ξεκινώντας τη μέτρηση από το μεθυλικό άκρο. Τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα. Αυτό σημαίνει πως ο οργανισμός δεν δύναται ο ίδιος να παράγει αυτά τα οξέα, γι’ αυτό πρέπει να λαμβάνονται μέσω της διατροφής. Εξαίρεση αποτελούν οι γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, οι οποίες μπορούν να παράγουν τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα σε μικρές ποσότητες. Ωστόσο, συνιστάται οι γυναίκες αυτής της ομάδας να λαμβάνουν Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μέσω της διατροφής. Υπάρχουν διαφόρων ειδών Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα· τα κοντής αλύσου, που περιέχονται στο φυτικό βασίλειο, και τα μακράς αλύσου από θαλάσσιες πηγές. Τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μακράς αλύσου έχουν την υψηλότερη βιοενεργή δράση, ειδικά το εικοσιπεντανοϊκό οξύ (ΕΡΑ, Ωμέγα-3 C20:5) και το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA, Ωμέγα-3 C22:6).

Σε τι είδους τροφές μπορώ να βρω Ωμέγα-3; Τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μακράς αλύσου (ΕΡΑ και DHA) περιέχονται κυρίως στα λιπαρά ψάρια, όπως οι σαρδέλες, το σκουμπρί, οι αντσούγιες και ο σολομός, ενώ το Ωμέγα-3 α-λινολενικό οξύ (ALA) κοντής αλύσου, υπάρχει στα περισσότερα φυτικά έλαια.

Γιατί πρέπει να λαμβάνω συμπληρώματα διατροφής Ωμέγα-3; Τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα θαλάσσιας προέλευσης είναι σημαντικά για την επίτευξη της φυσιολογικής ισορροπίας μεταξύ συστατικών μέσα στον οργανισμό σας. Επιπλέον, τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι σημαντικά για τη φυσιολογική και υγιή ανάπτυξη. Μια σειρά καταγεγραμμένων επιστημονικών ερευνών δείχνει ότι τα Ωμέγα-3 (ΕΡΑ και DHA) είναι σημαντικά για την υγεία του καρδιαγγειακού μας συστήματος2, την ανάπτυξη των εμβρύων1, τη νοητική λειτουργία, τη διάθεση και συμπεριφορά,κ.α.

Τι ποσότητα Ωμέγα-3 χρειάζομαι; Η ελάχιστη συνιστώμενη ημερήσια δόση των ΕΡΑ και DHA διαφέρει ανάλογα με την χώρα και τον οργανισμό. Παρακάτω παρατίθενται μερικά παραδείγματα:

 • Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (European Food Safety Authority, EFSA): 250mg ΕΡΑ και DHA /ημέρα
 • Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία: 2 μερίδες λιπαρό ψάρι ανά εβδομάδα
 • Διεθνής Εταιρεία για τη Μελέτη Λιπαρών Οξέων και Λιπιδίων (International Society for the Study of Fatty Acids and Lipids, ISSFAL): Τουλάχιστον 500mg ΕΡΑ + DHA /ημέρα
 • Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO): 200-500mg ΕΡΑ +DHA /ημέρα

Η δυτική διατροφή μας χαρακτηρίζεται από πλεόνασμα των Ωμέγα-6 σε σύγκριση με τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα γεγονός που καθιστά αναγκαία την αύξηση πρόσληψης Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων έως 3γρ για την επίτευξη μιας φυσιολογικής ισορροπίας Ωμέγα-6/Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Από πού προέρχεται το ιχθυέλαιο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του BalanceOil; Το BalanceOil παράγεται από την LYSI στην Ισλανδία. Το ιχθυέλαιο που χρησιμοποιείται προέρχεται κυρίως από βραχύβια πελαγικά ψάρια όπως σαρδέλες, αντσούγιες και σκουμπρί. Δεν υπάρχει απαίτηση για συγκεκριμένα ψάρια, έτσι δύναται να χρησιμοποιηθούν έως και 30 διαφορετικά είδη ψαριών με την πάροδο του χρόνου. Κρίσιμο παράγοντα αποτελεί το γεγονός ότι το ιχθυέλαιο διαθέτει βέλτιστο προφίλ λιπαρών οξέων (EPA + DHA) το οποίο θα εξασφαλίσει την αποτελεσματική και βέλτιστη ισορροπία Ωμέγα-6 /Ωμέγα-3 μέσα στον οργανισμό εντός 120 ημερών.

Τα άγρια ψάρια αλιεύονται από διάφορα μέρη, όπως ο Ατλαντικός Ωκεανός και ο Ειρηνικός Ωκεανός. Το ιχθυέλαιο λαμβάνει πιστοποίηση από τις τοπικές αρχές, η οποία δηλώνει ότι αλιεύεται σε εγκεκριμένες αλιευτικές ζώνες, πολλές από τις οποίες έχουν εγκριθεί από τον οργανισμό “Friend of the Sea”. Το ιχθυέλαιό μας προέρχεται από ολόκληρα και μη επεξεργασμένα ψάρια, τυχόν υπολείμματα χρησιμοποιούνται ως ζωοτροφές με σκοπό την μείωση των αποβλήτων. Το ιχθυέλαιο αναλύεται και πιστοποιείται ώστε να συμμορφώνεται με όλους τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς για βαρέα μέταλλα, τοξίνες και άλλους ρύπους.

Στην LYSI,το λάδι υφίσταται περαιτέρω διαδικασία εξευγενισμού για την απομάκρυνση των περιβαλλοντικών ρύπων πριν την ανάμειξή του με το ελαιόλαδο. Η LYSI τηρεί όλες τις ρυθμιστικές απαιτήσεις στον τομέα της παραγωγής και συμμορφώνεται με τους κανόνες ορθής βιομηχανικής πρακτικής και ελέγχου ποιότητας (Good Manufacturing Practices, GMP) των προϊόντων διατροφής και των φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Υπάρχει γενετικά τροποποιημένο υλικό στο ιχθυέλαιο; Όχι.

Γιατί είναι σημαντικό να έχω κανονική ισορροπία Omega-6/Omega-3 λιπαρών οξέων; Η δυτική διατροφή μας περιέχει πολλά Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα και σχετικά μικρές ποσότητες θαλάσσιων Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, γεγονός που αυξάνει την ανισορροπία μεταξύ των Ωμέγα-6 και Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στον οργανισμό. Αυτή η ανισορροπία αποτελεί κινητήρια δύναμη για την εμφάνιση προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής. Τόσο τα Ωμέγα-6 όσο και τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι πρόδρομοι για τα σηματοδοτικά μόρια (εικοσανοειδή) στο σώμα. Τα εικοσανοειδή που προέρχονται από τα Ωμέγα-6 είναι προφλεγμονώδη και υποστηρίζουν τη χρόνια φλεγμονή.Τα σηματοδοτικά μόρια που προέρχονται από τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν χαμηλότερο φλεγμονώδες δυναμικό, και μερικά είναι αντιφλεγμονώδη. Τα εικοσανοειδή αλληλοσυμπληρώνονται με ποικίλους τρόπους, και για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να υπάρχει καλή ισορροπία μεταξύ τους. Μια κανονική ισορροπία Ωμέγα-6/Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι θεμελιώδης για μια καλή ισορροπία εικοσανοειδών, ενώ μια υψηλή ανισορροπία Ωμέγα-6/Ωμέγα-3 υποστηρίζει τη χρόνια φλεγμονή. Το Συμβούλιο Υπουργών Βορείων Χωρών συστήνει η ισορροπία Ωμέγα-6/Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στη διατροφή να είναι χαμηλότερη του 5:1.

Πώς μπορώ να μάθω εάν έχω κανονική ισορροπία μεταξύ των Ωμέγα-6 και Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων; Συμβουλεύουμε όλους να ελέγχουν την ισορροπία μεταξύ των Ωμέγα-6/Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων με τη χρήση του ZinzinoTest. Το τεστ μετράει τα λιπαρά οξέα στο αίμα και αντικατοπτρίζει το προφίλ των λιπαρών οξέων στην καθημερινή διατροφή. Αυτό το προφίλ υπολογίζει τα επίπεδα των Ωμέγα-3 και την ισορροπία μεταξύ των Ωμέγα-6/Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Εάν ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, η ισορροπία μεταξύ των Ωμέγα-6/Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων θα πρέπει να είναι χαμηλότερη του 5:1, κατά προτίμηση χαμηλότερη του 3:1.

Ναι, θέλω να πάρω το ιχθυέλαιο.

BALANCEOIL ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ (EFSA)

1 Το DHA συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εγκεφάλου. Ο ισχυρισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τρόφιμα που περιέχουν τουλάχιστον 40 mg DHA ανά 100 g και ανά 100 kcal. Για να χρησιμοποιηθεί ο ισχυρισμός αυτός, θα πρέπει να παρέχεται στον καταναλωτή η πληροφορία ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την ημερήσια πρόσληψη 250 mg DHA. Η πρόσληψη εικοσιδυεξαενοϊκού οξέος (DHA) από τη μητέρα συμβάλλει στη φυσιολογική ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου και του θηλάζοντος βρέφους. Η έγκυος/θηλάζουσα μητέρα πληροφορείται ότι τα θετικά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την ημερήσια πρόσληψη 200 mg DHA επιπλέον της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης λιπαρών οξέων ω-3 για τους ενηλίκους, δηλαδή: 250 mg DHA και EPA. Ο ισχυρισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τρόφιμα που παρέχουν ημερήσια πρόσληψη τουλάχιστον 200 mg DHA.

2 Το EPA και το DHA συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς. Ο ισχυρισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τρόφιμα που αποτελούν τουλάχιστον πηγή EPA και DHA όπως αναφέρεται στον ισχυρισμό ΠΗΓΗ Ω-3 ΛΙΠΑΡΩΝ ΟΞΕΩΝ, όπως αυτός παρατίθεται στο παράρτημα του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1924/ 2006. Για να χρησιμοποιηθεί ο ισχυρισμός αυτός, θα πρέπει να παρέχεται στον καταναλωτή η πληροφορία ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την ημερήσια πρόσληψη 250 mg ΕΡΑ και DHA.

3 Η βιταμίνη D συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο ισχυρισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τρόφιμα που αποτελούν τουλάχιστον πηγή βιταμίνης D όπως αναφέρεται στον ισχυρισμό ΠΗΓΗ [ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ/ΤΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ (-ΩΝ)] ΚΑΙ/Ή [ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ/ΤΩΝ ΑΝΟΡΓΑΝΟΥ(-ΩΝ) ΑΛΑΤΟΣ(-ΩΝ)], όπως αυτός παρατίθεται στο παράρτημα του κανονισμού 1924/2006.

4 Ο ισχυρισμός ότι ένα τρόφιμο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ω-3 λιπαρά οξέα, καθώς και κάθε ισχυρισμός που ενδέχεται να έχει το ίδιο νόημα για τον καταναλωτή, μπορεί να χρησιμοποιείται μόνον όταν το προϊόν περιέχει τουλάχιστον 0,6 g αλινολενικού οξέος ανά 100 g και ανά 100 kcal ή τουλάχιστον 80 mg άθροισμα εικοσιπενταενοϊκού οξέος και εικοσιδυαεξαενοϊκού οξέος ανά 100 g και ανά 100 kcal. Αναλύεται και πιστοποιείται στην πηγή.

5 Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που χρησιμοποιείται στο BalanceOil προέρχεται από ελιές Picual ψυχρής έκθλιψης και ειδικά επιλεγμένο για την υψηλή περιεκτικότητα του σε πολυφαινόλες (πάνω από 350 mg/kg). Αναλύεται και πιστοποιείται στην πηγή.

6 Οι πολυφαινόλες ελαιόλαδου συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες. Ο ισχυρισμός μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο για το ελαιόλαδο το οποίο περιέχει τουλάχιστον 5 mg υδροξυτυροσόλης και παραγώγων της (π.χ. σύμπλοκο ελαιοευρωπαΐνης και τυροσόλης) ανά 20 g ελαιολάδου. Για να χρησιμοποιηθεί ο ισχυρισμός αυτός, θα πρέπει να παρέχεται στον καταναλωτή η πληροφορία ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την ημερήσια πρόσληψη 20 g ελαιολάδου.

7 Το DHA συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής όρασης. Ο ισχυρισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τρόφιμα που περιέχουν τουλάχιστον 40 mg DHA ανά 100 g και ανά 100 kcal. Για να χρησιμοποιηθεί ο ισχυρισμός αυτός, θα πρέπει να παρέχεται στον καταναλωτή η πληροφορία ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την ημερήσια πρόσληψη 250 mg DHA. Η πρόσληψη εικοσιδυεξαενοϊκού οξέος (DHA) συμβάλλει στη φυσιολογική ανάπτυξη της όρασης των βρεφών έως την ηλικία των 12 μηνών. Ο καταναλωτής πληροφορείται ότι τα θετικά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την ημερήσια πρόσληψη 100 mg DHA. Όταν χρησιμοποιείται ο ισχυρισμός σε τροφές δεύτερης βρεφικής ηλικίας, οι τροφές περιέχουν DHA τουλάχιστον 0,3 % στο σύνολο των λιπαρών οξέων.

8 Το DHA συμβάλλει στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων τριγλυκεριδίων στο αίμα. Ο ισχυρισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τρόφιμα που παρέχουν ημερήσια πρόσληψη 2 g DHA και τα οποία περιέχουν DHA σε συνδυασμό με εικοσαπενταενοϊκό οξύ (EPA). Για να χρησιμοποιηθεί ο ισχυρισμός αυτός, θα πρέπει να παρέχεται στον καταναλωτή η πληροφορία ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την ημερήσια πρόσληψη 2 g DHA. Όταν ο ισχυρισμός χρησιμοποιείται για συμπληρώματα διατροφής και/ή εμπλουτισμένα τρόφιμα, θα πρέπει επίσης να παρέχεται στους καταναλωτές η πληροφορία ότι δεν πρέπει να υπερβαίνουν την ημερήσια πρόσληψη 5 g EPA και DHA σε συνδυασμό.

9 Το DHA και το EPA συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης. O ισχυρισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τρόφιμα που παρέχουν ημερήσια πρόσληψη 3 g EPA και DHA. Για να χρησιμοποιηθεί ο ισχυρισμός αυτός, θα πρέπει να παρέχεται στον καταναλωτή η πληροφορία ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την ημερήσια πρόσληψη 3 g ΕΡΑ και DHA. Όταν ο ισχυρισμός χρησιμοποιείται για συμπληρώματα διατροφής και/ή εμπλουτισμένα τρόφιμα, θα πρέπει επίσης να παρέχεται στους καταναλωτές η πληροφορία ότι δεν πρέπει να υπερβαίνουν την ημερήσια πρόσληψη 5 g EPA και DHA σε συνδυασμό.

10 Η Βιταμίνη D συμβάλλει στη φυσιολογική απορρόφηση/χρησιμοποίηση του ασβεστίου και του φωσφόρου. Ο ισχυρισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τρόφιμα που αποτελούν τουλάχιστον πηγή βιταμίνης D όπως αναφέρεται στον ισχυρισμό ΠΗΓΗ [ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ/ΤΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ (-ΩΝ)] ΚΑΙ/Ή [ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ/ΤΩΝ ΑΝΟΡΓΑΝΟΥ(-ΩΝ) ΑΛΑΤΟΣ(-ΩΝ)], όπως αυτός παρατίθεται στο παράρτημα του κανονισμού 1924/2006.

11 Η βιταμίνη D συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών. Ο ισχυρισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τρόφιμα που αποτελούν τουλάχιστον πηγή βιταμίνης D όπως αναφέρεται στον ισχυρισμό ΠΗΓΗ [ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ/ΤΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ (-ΩΝ)] ΚΑΙ/Ή [ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ/ΤΩΝ ΑΝΟΡΓΑΝΟΥ(-ΩΝ) ΑΛΑΤΟΣ(-ΩΝ)], όπως αυτός παρατίθεται στο παράρτημα του κανονισμού 1924/2006.

12 Η βιταμίνη D συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας των μυών. Ο ισχυρισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τρόφιμα που αποτελούν τουλάχιστον πηγή βιταμίνης D όπως αναφέρεται στον ισχυρισμό ΠΗΓΗ [ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ/ΤΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ (-ΩΝ)] ΚΑΙ/Ή [ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ/ΤΩΝ ΑΝΟΡΓΑΝΟΥ(-ΩΝ) ΑΛΑΤΟΣ(-ΩΝ)], όπως αυτός παρατίθεται στο παράρτημα του κανονισμού 1924/2006.

13 Η βιταμίνη D συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των δοντιών. Ο ισχυρισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τρόφιμα που αποτελούν τουλάχιστον πηγή βιταμίνης D όπως αναφέρεται στον ισχυρισμό ΠΗΓΗ [ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ/ΤΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ (-ΩΝ)] ΚΑΙ/Ή [ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ/ΤΩΝ ΑΝΟΡΓΑΝΟΥ(-ΩΝ) ΑΛΑΤΟΣ(-ΩΝ)], όπως αυτός παρατίθεται στο παράρτημα του κανονισμού 1924/2006.

14 Η βιταμίνη D παίζει ρόλο στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης. Ο ισχυρισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τρόφιμα που αποτελούν τουλάχιστον πηγή βιταμίνης D όπως αναφέρεται στον ισχυρισμό ΠΗΓΗ [ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ/ΤΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ (-ΩΝ)] ΚΑΙ/Ή [ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ/ΤΩΝ ΑΝΟΡΓΑΝΟΥ(-ΩΝ) ΑΛΑΤΟΣ(-ΩΝ)], όπως αυτός παρατίθεται στο παράρτημα του κανονισμού 1924/2006.

Posted on Leave a comment

Balance Test, μάθετε την ισορροπία σας

Το BalanceTest της Zinzino είναι μια εύκολη αυτοεξέταση για την ανάλυση των λιπαρών οξέων στο αίμα σας και αντικατοπτρίζει το λίπος στο φαγητό που τρώτε. Το BalanceTest είναι ένα τεστ αποξηραμένων κηλίδων αίματος (DBS) το οποίο έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι το ίδιο ακριβές όσο το φλεβικό δείγμα αίματος όσον αφορά την ανάλυση των λιπαρών οξέων.
 • Αυτοεξέταση αποξηραμένων κηλίδων αίματος
 • Μετράει 11 λιπαρά οξέα στο αίμα σας.
 • Ενημερώνει για την ισορροπία Omega-6:3 στον οργανισμό σας

Στον σημερινό κόσμο τρεφόμαστε διαφορετικά σε σύγκριση με τις αρχές του 1900 όταν, για παράδειγμα, το γρήγορο φαγητό δεν υπήρχε στο μενού.

Αλλά ακόμα κι αν μαγειρεύετε οι ίδιοι το φαγητό σας, τα συστατικά δυστυχώς δεν είναι της ίδιας ποιότητας πλέον. Το κρέας τείνει να προέρχεται κυρίως από ζώα που τρέφονται με ζωοτροφές μέσα σε αχυρώνα αντί να βόσκουν σε λιβάδια, και τα ψάρια όπως ο σολομός, αλιεύονται σε κλειστές λεκάνες και τρέφονται με ιχθυάλευρα, αντί να τρώνε άλγη σε βαθιές θάλασσες. Αυτό έχει τεράστιο αντίκτυπο στη διατροφική αξία των τροφίμων και επομένως στα κύτταρα μας, στους ιστούς και στον οργανισμό μας.

Το BalanceTest της Zinzino είναι μια εύκολη αυτοεξέταση για την ανάλυση των λιπαρών οξέων στο αίμα σας και αντικατοπτρίζει το λίπος στο φαγητό που τρώτε. Το BalanceTest είναι ένα τεστ αποξηραμένων κηλίδων αίματος (DBS) το οποίο έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι το ίδιο ακριβές όσο το φλεβικό δείγμα αίματος όσον αφορά την ανάλυση των λιπαρών οξέων.

Χρειάζονται μόνο μερικές σταγόνες αίματος από το ακροδάχτυλο σε ένα διηθητικό χαρτί και διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό. Η VITAS Analytical Services* θα αναλύσει ανώνυμα τα επίπεδα 11 λιπαρών οξέων**, τα οποία αποτελούν συνολικά το 98% των λιπαρών οξέων μέσα στo αίμα. Τα λιπαρά οξέα περιλαμβάνουν κορεσμένα, μονοακόρεστα (ωμέγα-9) και πολυακόρεστα (ωμέγα-6 και ωμέγα-3) λιπαρά οξέα. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται μετά από περίπου 20 ημέρες στον ιστότοπο zinzinotest.com όπου δίνονται πληροφορίες σχετικά με την αναλογία Ωμέγα-6:3 λιπαρών οξέων, τα επίπεδα Ωμέγα 3, το προφίλ προστασίας λιπαρών οξέων και άλλα.

Έρευνες για το προφίλ των λιπαρών οξέων του αίματος έδειξαν ότι το προφίλ αυτό σχετίζεται στενά με την κατάσταση της υγείας.

*Το Vitas είναι πιστοποιημένο συνεργαζόμενο εργαστήριο χημικής ανάλυσης GMP, με 20ετή εμπειρία στην παροχή υψηλής ποιότητας χρωματογραφικής ανάλυσης βασισμένη σε γνώση και τεχνολογία αιχμής.

**Τα 11 λιπαρά οξέα είναι: παλμιτικό (PA), στεατικό (SA), ελαϊκό (OA), λινελαϊκό (LA), άλφα-λινολενικό (ALA), γάμμα-λινολενικό (GLA), διομο-γ-λινολενικό (DHGLA), αραχιδονικό (ΑΑ), εικοσιπεντανοϊκό (EPA), εικοσιδυπενταενοϊκό (DPA), δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA).

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;

Θα πρέπει να κάνετε το πρώτο σας BalanceTest και στη συνέχεια να ξεκινήσετε αμέσως την ημερήσια δόση των προϊόντων Zinzino Balance. Συνεχίστε να λαμβάνετε τα προϊόντα Balance όπως συνιστάται για 120 ημέρες και στη συνέχεια κάντε το δεύτερο BalanceTest για να μάθετε πως έχει αλλάξει το προφίλ των λιπαρών οξέων. *Εάν τα αρχικά σας αποτελέσματα δείξουν πως η ισορροπία Ωμέγα-6:3 είναι 3:1 ή χαμηλότερα, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την Zinzino καθώς δεν χρειάζεστε το προϊόν Balance.

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΑΣ (ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΦΙΛ ΛΙΠΑΡΩΝ ΟΞΕΩΝ)

Αυτός ο παράγοντας σχετίζεται με το προφίλ των 11 λιπαρών οξέων στο αίμα σας. Υπολογίζεται από μια εξίσωση που συνδυάζει όλα τα βασικά λιπαρά οξέα μακράς αλύσου (Ωμέγα-6 και Ωμέγα-3), τα επίπεδα Ωμέγα-3 (EPA + DHA) και την ισορροπία Ωμέγα-6 (ΑΑ)/Ωμέγα-3 (ΕΡΑ). Η κλίμακα κυμαίνεται από 0 έως 100 και ο στόχος είναι να βοηθήσετε τον πελάτη σας να επιτύχει το 100 στο δεύτερο τεστ μετά από 120 ημέρες. Ο παράγοντας αυτός δεν αντικατοπτρίζει την κατάσταση της υγείας του ατόμου παρά μόνο το επίπεδο προστασίας των λιπαρών οξέων.

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ OMEGA-6 (AA) ΠΡΟΣ OMEGA-3 (EPA)

Η ισορροπία Ωμέγα-6 (ΑΑ)/Ωμέγα-3 (ΕΡΑ) μετράται ως η αναλογία μεταξύ του C20:4 “φυτικού” Ωμέγα-6, αραχιδονικό οξύ (ΑΑ), και του θαλάσσιου Ωμέγα-3, εικοσαπενταενοϊκό οξύ (EPA). Αυτή η αναλογία είναι μια προσεγγιστική έκφραση της κατανομής μεταξύ των φυτικών λιπαρών οξέων και των λιπαρών οξέων που προέρχονται από ψάρια, στη διατροφή που ακολουθείται. Ένα πλεόνασμα φυτικών Ωμέγα-6 λιπαρών οξέων θα δημιουργήσει ανισορροπία στη διατροφή και θα την καταστήσει προ-φλεγμονώδη. Η αναλογία Ωμέγα-6 (ΑΑ) και Ωμέγα-3 (ΕΡΑ) θα πρέπει κατά προτίμηση να είναι χαμηλότερη από 3:1. Εάν αυτή η αναλογία είναι μεγαλύτερη από 3:1, θα επωφεληθείτε από μια αλλαγή στη διατροφή σας. Η χαμηλή ισορροπία μεταξύ των Ωμέγα-6 και Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι σημαντική για τη διατήρηση της κανονικής ανάπτυξης των κυττάρων και των ιστών (ομοιόσταση) και βοηθάει τον οργανισμό να ελέγξει τη φλεγμονή.

ΕΠΙΠΕΔA ΩΜΕΓΑ-3 (EPA + DHA)

“Επίπεδα Ωμέγα-3 (EPA + DHA)” είναι η συνδυασμένη ποσοστιαία τιμή των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων ΕΡΑ και DHA επί της συνολικής τιμής των λιπαρών οξέων που υπάρχουν μέσα στο αίμα. Τα Ωμέγα-3 έχουν πολλά οφέλη επειδή είναι τα κύρια δομικά στοιχεία μέσα στα κύτταρά σας. Το EPA είναι κυρίαρχο στο αίμα, τους μύες και τους ιστούς, ενώ το DHA κυριαρχεί στον εγκέφαλο, το σπέρμα και τα μάτια. Στα αποτελέσματα του τεστ το ιδανικό εύρος είναι 8% ή περισσότερο. Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) ισχυρίζεται ότι το EPA και το DHA συμβάλλουν στη διατήρηση της κανονικής καρδιακής λειτουργίας. Το DHA επίσης συμβάλλει στη διατήρηση της κανονικής όρασης και της κανονικής λειτουργίας του εγκεφάλου.

ΔΕΙΚΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗΣ ΜΕΜΒΡΑΝΗΣ

Η αναλογία μεταξύ των κορεσμένων λιπαρών οξέων και των απαραίτητων θαλάσσιων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA) και εικοσιεξανοϊκό οξύ (DHA), είναι ενδεικτική της ρευστότητας της κυτταρικής μεμβράνης. Όσο περισσότερο κορεσμένα είναι τα λιπαρά στην κυτταρική μεμβράνη, τόσο πιο άκαμπτη είναι η μεμβράνη. Αντίθετα, όσα περισσότερα πολυακόρεστα λιπαρά βρίσκονται στη μεμβράνη, τόσο πιο ρευστή είναι η δομή της μεμβράνης. Η σύνθεση της κυτταρικής μεμβράνης και η δομική αρχιτεκτονική είναι κρίσιμη για την υγεία των κυττάρων και επομένως για τον οργανισμό. Αφενός, η μεμβράνη πρέπει να είναι αρκετά άκαμπτη ώστε να παρέχει ασφαλής αρχιτεκτονική δομή. Αφετέρου, η δομή της πρέπει να είναι αρκετά ρευστή ώστε να επιτρέπει την εισροή των θρεπτικών συστατικών και να απωθεί τα απόβλητα. Ο δείκτης αυτός πρέπει να είναι μικρότερος του 4: 1.

ΝΟΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ- ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ

Είναι η ισορροπία μεταξύ Ωμέγα-6 (AA) και Ωμέγα-3 (EPA + DHA). Η επαρκής παροχή Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων θαλάσσιας προέλευσης στη διατροφή, ειδικά του DHA, συμβάλλει στη διατήρηση της κανονικής λειτουργίας του εγκεφάλου. Η καθημερινή χορήγηση 3g Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων θαλάσσιας προέλευσης EPA και DHA για 3 μήνες, μείωσε σημαντικά τα συναισθήματα θυμού σε χρήστες, σε σύγκριση με ομάδα που λάμβανε εικονικό φάρμακο (placebo), όπως αποδείχθηκε σε μελέτη. Διάφορες άλλες κλινικές μελέτες έδειξαν πως η γνωστική απόδοση βελτιώνεται με την αύξηση της κατανάλωσης των Ωμέγα-3 θαλάσσιας προέλευσης EPA και DHA. Η παιδική ηλικία και το γήρας είναι δύο κρίσιμα και ευάλωτα στάδια και η ανεπάρκεια Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων σχετίζεται με μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές μνήμης και διαταραχές διάθεσης. Ο δείκτης αυτός θα πρέπει να είναι κάτω του 1: 1.

ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΡΑΧΙΔΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ (ΑΑ)

Δείχνει την αποτελεσματικότητα με την οποία το σώμα σας μετατρέπει τα Ωμέγα-6 (LA) λιπαρά οξέα από τις τροφές στη διατροφή σας σε απαραίτητα λιπαρά οξέα Ωμέγα-6 (ΑΑ) στον οργανισμό σας. Εάν έχετε απόδοση μικρότερη του 30% συνιστάται να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε AA, όπως το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, το χοιρινό και ο σολομός εκτροφής.

Ναι, θέλω το πακέτο και να κάνω το τεστ.

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΤΕΣΤ

 1. Το Zinzino Test είναι εγκεκριμένο in vitro διαγνωστικό προϊόν για τη συλλογή προσωπικού δείγματος αίματος στο σπίτι. – Πρώτα πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι, ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό και στεγνώστε. Αφαιρέστε την κάρτα συλλογής αιματολογικού δείγματος από την χάρτινη θήκη. Φυλάξτε την θήκη για μεταγενέστερη χρήση. Αφαιρέστε το τμήμα SAVE της κάρτας και φωτογραφήστε το αναγνωριστικό εξέτασης (Test ID) . Μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα της εξέτασής σας ΜΟΝΟ με το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ σας Test ID. Τοποθετήστε την κάρτα με τους δύο κύκλους στραμμένους προς τα επάνω, πάνω στο τραπέζι.
 • 2. Χρησιμοποιήστε το μαντηλάκι αλκοόλης για να καθαρίσετε την άκρη του δακτύλου σας(συνιστάται ο μέσος δάκτυλος). Για να αυξήσετε τη ροή του αίματος κάντε μεγάλους κύκλους με το χέρι σας ή τινάξτε το χέρι προς τα κάτω για 20 δευτερόλεπτα. Βγάλτε τον σκαρφιστήρα μιας χρήσεως. Αφαιρέστε το προστατευτικό διαφανές κάλυμμα και ο σκαρφιστήρας είναι έτοιμος για χρήση.
 • 3. Τοποθετήστε τον σκαρφιστήρα στο κάτω πλευρικό μέρος του δακτύλου που βλέπει προς το χαρτί συλλογής επάνω στο τραπέζι. Πιέστε το πάνω μέρος του σκαρφιστήρα επάνω στο δάκτυλο μέχρι να ακούσετε ένα κλικ. Ο σκαριφιστήρας θα κάνει αυτόματα ένα μικρό τρύπημα στο δάκτυλο.
 • 4. Μην αγγίξετε τους κύκλους του διηθητικού χαρτιού με τα χέρια σας. Πιέστε απαλά το δάκτυλο μια φορά και προσθέστε τουλάχιστον 3 σταγόνες αίματος σε κάθε τυπωμένο κύκλο στην κάρτα συλλογής. Το αίμα θα πρέπει να γεμίσει πλήρως το εσωτερικό μέρος των κύκλων.
 • Σημαντικό: Αποφύγετε τις πολλές βίαιες πιέσεις του δακτύλου για να εξαναγκάστε το αίμα να στάξει.
 • 5. Αφήστε την κάρτα συλλογής σε οριζόντια θέση σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 10 λεπτά για να στεγνώσει πλήρως το δείγμα.
 • 6. Τοποθετήστε την κάρτα συλλογής αιματολογικού δείγματος μέσα στην χάρτινη θήκη. Στη συνέχεια, τοποθετήστε την χάρτινη θήκη μέσα στη μεταλλική σακούλα και σφραγίστε.
 • Σημαντικό: Μην αφαιρέσετε το σακουλάκι απορρόφησης υγρασίας μέσα στη μεταλλική σακούλα.
 • 7. Τοποθετήστε τη σφραγισμένη μεταλλική σακούλα μέσα στο μεγάλο φάκελο που αναγράφει τη διεύθυνση του εργαστηρίου: ΣΗΜΕΙΩΣΗ! ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να κολλήσετε το σωστό αριθμό γραμματοσήμων στο φάκελο πριν το ταχυδρομήσετε.
 • 8. Πηγαίνετε στο διαδίκτυο και καταχωρίστε το αναγνωριστικό εξέτασης (Test ID) στο www.zinzinotest.com. Αυτή είναι η ιστοσελίδα όπου μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της εξέτασής σας αργότερα. Τα αποτελέσματα σας θα είναι έτοιμα σε 10-20 ημέρες.
 • Σημαντικό: Φυλάξτε το τμήμα SAVE της κάρτας. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της εξέτασής σας ΜΟΝΟ στο διαδίκτυο με το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ Test ID.

Ναι, θέλω το πακέτο και να κάνω το τεστ.

Posted on 6 Comments

BalanceTest και BalanceOil σε προνομιακή τιμή

Το BalanceOil ρυθμίζει και διατηρεί με ασφάλεια τα επίπεδα EPA και DHA και την ισορροπία μεταξύ των Ωμέγα-6 και Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στον οργανισμό σας.

Η Zinzino προσφέρει στους πελάτες της δύο επιλογές. Η πρώτη είναι η δυνατότητα αγοράς των προϊόντων της σε τιμή λιανικής. Μπορείτε να κάνε εγγραφή στο e-Shop της Zinzino σαν πελάτης και να προμηθεύεστε τα προϊόντα που επιθυμείτε όποτε θέλετε.

Επειδή όμως, ο σκοπός είναι κατ’ αρχήν η επαναφορά της ισορροπίας στο σώμα μας και στη συνέχεια η διατήρηση της, είναι σημαντικό να μην είναι η κατανάλωση αποσπασματική αλλά συνεχής για διάστημα κάποιων μηνών. Έτσι, θα υπάρξει ο χρόνος για να δείτε τα αποτελέσματα της ισορροπίας. Θα τα δείτε και στο 2ο BalanceTest που θα κάνετε μετά από 120 ημέρες αλλά κυρίως θα τα δείτε και θα τα αισθανθείτε στο σώμα σας.

Γι’ αυτό το λόγο, η Zinzino σας προσφέρει μια θεαματική έκπτωση με την ακόλουθη πρόταση :

Θα ξεκινήσετε με τα δύο BalanceTest που θα χρειαστείτε (τώρα και μετά από 120 ημέρες), 2 BalanceOil των 300ml και ακόμα 2 BalanceOil των 100ml. Κάθε BalanceOil των 300ml επαρκεί για ένα περίπου μήνα (εξαρτάται από το βάρος).

Το πακέτο έναρξης προσφέρεται με έκπτωση 60%. Έτσι αντί των 372 ευρώ θα το πάρετε μόνο 149 ευρώ.

Ακολούθως, και για διάστημα 6 μηνών, θα προμηθεύεστε κάθε μήνα από ένα BalanceOil των 300ml με τιμή μόνο 29€ αντί της τιμής λιανικής 47€. Μετά το διάστημα των έξι μηνών, μπορείτε να συνεχίσετε ή να σταματήσετε τη συνδρομή σας.

Ναι, θέλω το πακέτο.

Εμείς σε κάθε περίπτωση θεωρούμε και συστήνουμε ότι το BalanceTest είναι πολύ σημαντικό να γίνει. Καταλαβαίνουμε τη διαφορά στο σώμα μας με δύο τρόπους. Ο ένας είναι τα ίδια τα σημάδια στο σώμα. Καλύτερη κίνηση, βελτίωση στο δέρμα, διαύγεια και άλλα. Ο άλλος είναι η πιστοποίηση της διαφοράς με το BalanceTest.

Posted on Leave a comment

Άρτεμις Σιμοπούλου και Omega-3

Η Ελληνίδα επιστήμονας Άρτεμις Σιμοπούλου, με την έρευνα της οποίας αναδείχθηκε η διατροφική αξία των ω-3 λιπαρών οξέων και οι επιπτώσεις της ανισορροπίας ω-6 και ω-3 στην υγεία και την ζωή μας.

Η επιστήμονας Άρτεμις Σιμοπούλου, χάρη στην έρευνα της οποίας αναδείχθηκε η διατροφική αξία των ω-3 λιπαρών οξέων, είναι η ελληνίδα ερευνήτρια που διέπρεψε στις ΗΠΑ ανακαλύπτοντας την ευεργετική δράση των ω-3 λιπαρών οξέων στη ελληνική δίαιτα. Διηύθυνε την έρευνα για τη διατροφή στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών της Αμερικής, έχει διατελέσει σύμβουλος στο Λευκό Οίκο και σήμερα είναι πρόεδρος στο Κέντρο Γενετικής Διατροφής και Υγείας στην Ουάσινγκτον. Ξεκίνησε ένα νέο πεδίο έρευνας αναφορικά με τα πολύτιμα λιπαρά οξέα και είναι η εμπνεύστρια του διατροφικού πλάνου «the omega diet», το οποίο αναλύεται στο ομώνυμο βιβλίο της.

Το ενδιαφέρον της για την έρευνα των ω λιπαρών ξεκίνησε από την δεκαετία του ’70 όταν ήταν ερευνήτρια στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών της Αμερικής (NIH) και εργαζόταν στην έρευνα για τη γενετική επίδραση των ορμονών στα παιδιά και την ανάπτυξή τους. Τότε αποδείχτηκε ότι τα απαραίτητα στη δίαιτά μας ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα είναι οι «γονείς» αυτών των ορμονών. Αυτό το διάστημα έκανε έρευνα στην κρητική δίαιτα και ανακάλυψε ότι πριν από το 1960 οι Κρητικοί, καθώς και οι κάτοικοι σε άλλα μέρη της χώρας μας, έτρωγαν άγρια χόρτα, σαρδέλες, ρέγγες και κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής. Επίσης, το κρέας και το γάλα που κατανάλωναν προέρχονταν και αυτά από ζώα ελεύθερης βοσκής. Έτσι, λοιπόν, τα προϊόντα αυτά που κατανάλωναν περιείχαν ω-3 λιπαρά οξέα . Αντίθετα, στις άλλες χώρες της Μεσογείου τα ζώα τρέφονταν κυρίως με καλαμπόκι. Η τροφή των Κρητικών έμοιαζε με τον τρόπο διατροφής των ανθρώπων διαμέσου των αιώνων και ήταν μια διατροφή που ταίριαζε με τη γενετική, γι’ αυτό και οι Κρητικοί είχαν λιγότερα καρδιακά νοσήματα, κρούσματα καρκίνου και ζούσαν περισσότερο. 

Η πιο σημαντική δράση των ω λιπαρών οξέων στον οργανισμό και η διαφορά ανάμεσα στα ω-6 και τα ω-3 είναι πως τα ω-3 είναι τα μόνα λιπαρά οξέα που «αντιμάχονται» τη φλεγμονή, τα τριγλυκερίδια, τη θρόμβωση και την υψηλή πίεση. Τα ω-6 έχουν ακριβώς τις αντίθετες ιδιότητες. Μάλιστα, τα ω-6 αυξάνουν τον κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου, καρδιολογικών νοσημάτων, άνοιας και ασθένειας του Πάρκινσον. Τελευταία έχει αποδειχθεί ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα αυξάνουν το IQ κατά 4,1 μονάδες. Γι’ αυτό και το έτοιμο γάλα που δίνεται στα παιδιά που δεν θηλάζουν εμπλουτίζεται με ω-3 λιπαρά οξέα, ώστε να μοιάζει στο μητρικό γάλα. 

Η έρευνα στα ω-3 λιπαρά οξέα έχει μέλλον, διότι αυτά επιδρούν στη γενετική έκφραση, στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, στο μεταβολισμό των οστών και των μυών, στην όραση και στην πρόληψη του γήρατος. Τα ω-3 λιπαρά οξέα βρίσκονται στη μεμβράνη κάθε κυττάρου του οργανισμού, γι’ αυτό επιδρούν σε όλα τα συστήματα του σώματος.
Πηγή: vita.gr

Άρτεμις Σιμοπούλου – Βιογραφικό

Η Άρτεμις Σιμοπούλου είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Γενετικής, Διατροφής και Υγείας στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, το οποίο είναι ένας μη κερδοσκοπικός επιμορφωτικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1990.  Η Δρ. Σιμοπούλου  ήταν ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Εταιρείας για τη Μελέτη των Λιπαρών Οξέων και των Λιπιδίων (International Society for the Study of Fatty Acids and Lipids – ISSFAL) το 1991. Από το 1991 έως το 1998 διετέλεσε γραμματέας και ταμίας του ISSFAL, ενώ από το 1995 έως το 2000 ήταν μέλος της συντακτικής επιτροπής του newsletter του ISSFAL.

Είναι επίσης ιδρυτής και πρόεδρος της Διεθνούς Κοινότητας Διατροφογενετικής/ Διατροφογονιδιωματικής ( International Society of Nutrigenetics/ Nutrigenomics – ISNN) και ιδρυτής και πρόεδρος  του Παγκόσμιου Συμβουλίου Διατροφής, Υγείας και Εκγύμνασης (World Council on Nutrition, Fitness and Health – WCNFH) από το 2005.

Αποφοίτησε από το Barnard College στη Νέα Υόρκη με πτυχίο Χημείας. Επίσης είναι απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης. Η έρευνά της στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (National Institutes of Health – NIH) βασίστηκε στις θρεπτικές πτυχές των γενετικών και ενδοκρινών διαταραχών, στις εξελικτικές πτυχές της διατροφής και των λιπαρών οξέων, καθώς και τη σημασία της ισορροπημένης αναλογίας omega-6/omega-3 λιπαρών οξέων στην υγεία, στην ασθένεια, στην ανάπτυξη και εξέλιξη.

Έχει γράψει το βιβλίο The Omega Diet (HarperCollins, 1999), που αναφέρεται στην αξία των λιπαρών οξέων στην υγεία  και έχει εκδώσει πάνω από 300 επιστημονικά συγγράμματα.

Είναι πιστοποιημένη από την Αμερικανική Επιτροπή της Παιδιατρικής και είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, της Εταιρείας για την Παιδιατρική Έρευνα, της Αμερικανικής Παιδιατρικής Εταιρείας, της Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, του Αμερικανικού Ινστιτούτου Διατροφής, της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής, του Αμερικανικού Κολεγίου Διατροφής, της Αμερικανικής Ένωσης για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας και της Αμερικανικής Εταιρείας Γενετικής του Ανθρώπου.

Έχει δεχθεί πολυάριθμα τιμητικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου Αμερικάνικου Προεδρικού Βραβείου για σπουδές στον τομέα της Παχυσαρκίας και Ελέγχου Βάρους.

Πηγή: ellines.com

Posted on Leave a comment

Αγγελική Πιτίδη, μια εξαίρετη επιστήμονας για τα Ω6, Ω3 και άλλα πολλά.

Αγγελική Πιτίδη, μας μίλησε για τα οφέλη των ωμέγα 3 και την σωστή αναλογία στην κυταρική μεμβράνη.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας, πατήστε εδώ.

Το Zinzino BalanceOil είναι ένα συνεργικό μείγμα υψηλής ποιότητας ιχθυελαίου, πλούσιο σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ΕΡΑ και DHA4, με ειδικά επιλεγμένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες5.

Το BalanceOil ρυθμίζει και διατηρεί με ασφάλεια τα επίπεδα EPA και DHA και την ισορροπία μεταξύ των Ωμέγα-6 και Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στον οργανισμό σας.

Το BalanceOil υποστηρίζει την κανονική λειτουργία του εγκεφάλου και την κανονική καρδιακή λειτουργία, καθώς και την κανονική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μάθετε για το ιχθυέλαιο εδώ.

Posted on Leave a comment

Το 95% στην Ευρώπη είναι στη ζώνη κινδύνου. Εσείς;

Η αναλογία Ωμέγα-6 προς Ωμέγα-3

Τα κύτταρα μας έχουν ανάγκη Ωμέγα-6 και Ωμέγα-3 σε μια αναλογία κοντά στο 1 προς 1 με μέγιστη απόκλιση το 3 προς 1. Αυτό για τον άνθρωπο δεν ήταν πρόβλημα στο παρελθόν γιατί η διατροφή που ακολουθούσε του έδινε αυτόματα αυτή τη δυνατότητα. Οι φυσικές τροφές που κατανάλωνε, του επέτρεπαν να ζει μια ζωή με υγεία. Ασθένειες όπως καρδιαγγειακά, αυτοάνοσα και άλλα πολλά ήταν σπάνια.

Η βιομηχανοποίηση όμως της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, οδήγησε οι τροφές μας να περιέχουν υπερβολικά μεγάλες ποσότητες Ωμέγα-6 και ελάχιστες ποσότητες Ωμέγα-3. Φανταστείτε ότι ένα αυγό από κότα που βόσκει ελεύθερη, έχει Ω6 προς Ω3, 1 προς 1. Αντίθετα, μια κότα που τρέφεται με βιομηχανοποιημένη τροφή, έχει Ω6 προς Ω3, 20 προς 1. Το ίδιο συμβαίνει και με το κρέας και τα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας κλπ.

Αυτό έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία μας. Προβλήματα όπως πρόωρη γήρανση, αυτοάνοσα νοσήματα, αλλεργίες, αύξηση βάρους, κατακράτηση υγρών, χαμηλά επίπεδα ενέργειας, υψηλή πίεση αίματος και πολλά ακόμη, είναι πλέον κοινά στον πληθυσμό. Δείτε εδώ τι λέει η μεγάλη ομογενής επιστήμονας, κ. Άρτεμις Σιμοπούλου.

Η Zinzino μας προσφέρει ένα Test που βασίζεται σε τεχνολογία αιχμής και μας δίνει τη δυνατότητα να μάθουμε τα επίπεδα Ωμέγα-6 και Ωμέγα-3 καθώς και άλλων 9 σημαντικών για την υγεία μας λιπιδίων.

Αυτό που φάνηκε καθαρά μετά τη διενέργεια πάνω από 300.000 BalanceTest, είναι ότι τα κοινά συμπληρώματα Ωμέγα 3 παρότι βελτιώνουν την κατάσταση, δεν οδηγούν στην απαιτούμενη ισορροπία 3:1. Αυτό οφείλεται σε μια σημαντική έλλειψη, δεν περιέχουν πολυφαινόλες, ένα πολύτιμο αντιοξειδωτικό που συνεργεί με το Ωμέγα-3.

Έτσι, η Zinzino ένωσε τους θησαυρούς του βορά με τα πλούσια σε Ωμέγα-3 ιχθυέλαια, με τους θησαυρούς της μεσογείου με ένα πλούσιο σε πολυφαινόλες ελαιόλαδο. Με την προσθήκη της βιταμίνης του ήλιου, της D3, δημιούργησε το BalanceOil που αυτό μόνο, μέσα σε 120 ημέρες λήψης μας οδηγεί με ασφάλεια μέσα σε αποδεκτά επίπεδα ισορροπίας.

Τα κοινά συμπληρώματα Ωμέγα 3 παρότι βελτιώνουν λίγο την κατάσταση, δεν οδηγούν στην απαιτούμενη ισορροπία 3:1., λόγω της έλλειψης των πολυφαινολών που στις τροφές συνυπάρχουν με τα Ωμέγα 3 αλλά όχι και στα κοινά συμπληρώματα.

Το πρόβλημα της ανισορροπίας των Ω6 : Ω3 συνιστά μια πανδημία. Η λύση του συνιστά μια τεράστια προσφορά στον άνθρωπο. Έτσι, η Zinzino, για να καταστήσει εύκολα προσβάσιμα αυτά τα προϊόντα σε όλους, μας προσφέρει τη δυνατότητα προνομιακής αγοράς.

ΓΙΝΕ και ΕΣΥ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΗΣ ZINZINO, και φέρε την ισορροπία και πάλι στη ζωή σου.