Posted on Leave a comment

Balance Test, μάθετε την ισορροπία σας

Το BalanceTest της Zinzino είναι μια εύκολη αυτοεξέταση για την ανάλυση των λιπαρών οξέων στο αίμα σας και αντικατοπτρίζει το λίπος στο φαγητό που τρώτε. Το BalanceTest είναι ένα τεστ αποξηραμένων κηλίδων αίματος (DBS) το οποίο έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι το ίδιο ακριβές όσο το φλεβικό δείγμα αίματος όσον αφορά την ανάλυση των λιπαρών οξέων.
 • Αυτοεξέταση αποξηραμένων κηλίδων αίματος
 • Μετράει 11 λιπαρά οξέα στο αίμα σας.
 • Ενημερώνει για την ισορροπία Omega-6:3 στον οργανισμό σας

Στον σημερινό κόσμο τρεφόμαστε διαφορετικά σε σύγκριση με τις αρχές του 1900 όταν, για παράδειγμα, το γρήγορο φαγητό δεν υπήρχε στο μενού.

Αλλά ακόμα κι αν μαγειρεύετε οι ίδιοι το φαγητό σας, τα συστατικά δυστυχώς δεν είναι της ίδιας ποιότητας πλέον. Το κρέας τείνει να προέρχεται κυρίως από ζώα που τρέφονται με ζωοτροφές μέσα σε αχυρώνα αντί να βόσκουν σε λιβάδια, και τα ψάρια όπως ο σολομός, αλιεύονται σε κλειστές λεκάνες και τρέφονται με ιχθυάλευρα, αντί να τρώνε άλγη σε βαθιές θάλασσες. Αυτό έχει τεράστιο αντίκτυπο στη διατροφική αξία των τροφίμων και επομένως στα κύτταρα μας, στους ιστούς και στον οργανισμό μας.

Το BalanceTest της Zinzino είναι μια εύκολη αυτοεξέταση για την ανάλυση των λιπαρών οξέων στο αίμα σας και αντικατοπτρίζει το λίπος στο φαγητό που τρώτε. Το BalanceTest είναι ένα τεστ αποξηραμένων κηλίδων αίματος (DBS) το οποίο έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι το ίδιο ακριβές όσο το φλεβικό δείγμα αίματος όσον αφορά την ανάλυση των λιπαρών οξέων.

Χρειάζονται μόνο μερικές σταγόνες αίματος από το ακροδάχτυλο σε ένα διηθητικό χαρτί και διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό. Η VITAS Analytical Services* θα αναλύσει ανώνυμα τα επίπεδα 11 λιπαρών οξέων**, τα οποία αποτελούν συνολικά το 98% των λιπαρών οξέων μέσα στo αίμα. Τα λιπαρά οξέα περιλαμβάνουν κορεσμένα, μονοακόρεστα (ωμέγα-9) και πολυακόρεστα (ωμέγα-6 και ωμέγα-3) λιπαρά οξέα. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται μετά από περίπου 20 ημέρες στον ιστότοπο zinzinotest.com όπου δίνονται πληροφορίες σχετικά με την αναλογία Ωμέγα-6:3 λιπαρών οξέων, τα επίπεδα Ωμέγα 3, το προφίλ προστασίας λιπαρών οξέων και άλλα.

Έρευνες για το προφίλ των λιπαρών οξέων του αίματος έδειξαν ότι το προφίλ αυτό σχετίζεται στενά με την κατάσταση της υγείας.

*Το Vitas είναι πιστοποιημένο συνεργαζόμενο εργαστήριο χημικής ανάλυσης GMP, με 20ετή εμπειρία στην παροχή υψηλής ποιότητας χρωματογραφικής ανάλυσης βασισμένη σε γνώση και τεχνολογία αιχμής.

**Τα 11 λιπαρά οξέα είναι: παλμιτικό (PA), στεατικό (SA), ελαϊκό (OA), λινελαϊκό (LA), άλφα-λινολενικό (ALA), γάμμα-λινολενικό (GLA), διομο-γ-λινολενικό (DHGLA), αραχιδονικό (ΑΑ), εικοσιπεντανοϊκό (EPA), εικοσιδυπενταενοϊκό (DPA), δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA).

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;

Θα πρέπει να κάνετε το πρώτο σας BalanceTest και στη συνέχεια να ξεκινήσετε αμέσως την ημερήσια δόση των προϊόντων Zinzino Balance. Συνεχίστε να λαμβάνετε τα προϊόντα Balance όπως συνιστάται για 120 ημέρες και στη συνέχεια κάντε το δεύτερο BalanceTest για να μάθετε πως έχει αλλάξει το προφίλ των λιπαρών οξέων. *Εάν τα αρχικά σας αποτελέσματα δείξουν πως η ισορροπία Ωμέγα-6:3 είναι 3:1 ή χαμηλότερα, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την Zinzino καθώς δεν χρειάζεστε το προϊόν Balance.

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΑΣ (ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΦΙΛ ΛΙΠΑΡΩΝ ΟΞΕΩΝ)

Αυτός ο παράγοντας σχετίζεται με το προφίλ των 11 λιπαρών οξέων στο αίμα σας. Υπολογίζεται από μια εξίσωση που συνδυάζει όλα τα βασικά λιπαρά οξέα μακράς αλύσου (Ωμέγα-6 και Ωμέγα-3), τα επίπεδα Ωμέγα-3 (EPA + DHA) και την ισορροπία Ωμέγα-6 (ΑΑ)/Ωμέγα-3 (ΕΡΑ). Η κλίμακα κυμαίνεται από 0 έως 100 και ο στόχος είναι να βοηθήσετε τον πελάτη σας να επιτύχει το 100 στο δεύτερο τεστ μετά από 120 ημέρες. Ο παράγοντας αυτός δεν αντικατοπτρίζει την κατάσταση της υγείας του ατόμου παρά μόνο το επίπεδο προστασίας των λιπαρών οξέων.

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ OMEGA-6 (AA) ΠΡΟΣ OMEGA-3 (EPA)

Η ισορροπία Ωμέγα-6 (ΑΑ)/Ωμέγα-3 (ΕΡΑ) μετράται ως η αναλογία μεταξύ του C20:4 “φυτικού” Ωμέγα-6, αραχιδονικό οξύ (ΑΑ), και του θαλάσσιου Ωμέγα-3, εικοσαπενταενοϊκό οξύ (EPA). Αυτή η αναλογία είναι μια προσεγγιστική έκφραση της κατανομής μεταξύ των φυτικών λιπαρών οξέων και των λιπαρών οξέων που προέρχονται από ψάρια, στη διατροφή που ακολουθείται. Ένα πλεόνασμα φυτικών Ωμέγα-6 λιπαρών οξέων θα δημιουργήσει ανισορροπία στη διατροφή και θα την καταστήσει προ-φλεγμονώδη. Η αναλογία Ωμέγα-6 (ΑΑ) και Ωμέγα-3 (ΕΡΑ) θα πρέπει κατά προτίμηση να είναι χαμηλότερη από 3:1. Εάν αυτή η αναλογία είναι μεγαλύτερη από 3:1, θα επωφεληθείτε από μια αλλαγή στη διατροφή σας. Η χαμηλή ισορροπία μεταξύ των Ωμέγα-6 και Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι σημαντική για τη διατήρηση της κανονικής ανάπτυξης των κυττάρων και των ιστών (ομοιόσταση) και βοηθάει τον οργανισμό να ελέγξει τη φλεγμονή.

ΕΠΙΠΕΔA ΩΜΕΓΑ-3 (EPA + DHA)

“Επίπεδα Ωμέγα-3 (EPA + DHA)” είναι η συνδυασμένη ποσοστιαία τιμή των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων ΕΡΑ και DHA επί της συνολικής τιμής των λιπαρών οξέων που υπάρχουν μέσα στο αίμα. Τα Ωμέγα-3 έχουν πολλά οφέλη επειδή είναι τα κύρια δομικά στοιχεία μέσα στα κύτταρά σας. Το EPA είναι κυρίαρχο στο αίμα, τους μύες και τους ιστούς, ενώ το DHA κυριαρχεί στον εγκέφαλο, το σπέρμα και τα μάτια. Στα αποτελέσματα του τεστ το ιδανικό εύρος είναι 8% ή περισσότερο. Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) ισχυρίζεται ότι το EPA και το DHA συμβάλλουν στη διατήρηση της κανονικής καρδιακής λειτουργίας. Το DHA επίσης συμβάλλει στη διατήρηση της κανονικής όρασης και της κανονικής λειτουργίας του εγκεφάλου.

ΔΕΙΚΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗΣ ΜΕΜΒΡΑΝΗΣ

Η αναλογία μεταξύ των κορεσμένων λιπαρών οξέων και των απαραίτητων θαλάσσιων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA) και εικοσιεξανοϊκό οξύ (DHA), είναι ενδεικτική της ρευστότητας της κυτταρικής μεμβράνης. Όσο περισσότερο κορεσμένα είναι τα λιπαρά στην κυτταρική μεμβράνη, τόσο πιο άκαμπτη είναι η μεμβράνη. Αντίθετα, όσα περισσότερα πολυακόρεστα λιπαρά βρίσκονται στη μεμβράνη, τόσο πιο ρευστή είναι η δομή της μεμβράνης. Η σύνθεση της κυτταρικής μεμβράνης και η δομική αρχιτεκτονική είναι κρίσιμη για την υγεία των κυττάρων και επομένως για τον οργανισμό. Αφενός, η μεμβράνη πρέπει να είναι αρκετά άκαμπτη ώστε να παρέχει ασφαλής αρχιτεκτονική δομή. Αφετέρου, η δομή της πρέπει να είναι αρκετά ρευστή ώστε να επιτρέπει την εισροή των θρεπτικών συστατικών και να απωθεί τα απόβλητα. Ο δείκτης αυτός πρέπει να είναι μικρότερος του 4: 1.

ΝΟΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ- ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ

Είναι η ισορροπία μεταξύ Ωμέγα-6 (AA) και Ωμέγα-3 (EPA + DHA). Η επαρκής παροχή Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων θαλάσσιας προέλευσης στη διατροφή, ειδικά του DHA, συμβάλλει στη διατήρηση της κανονικής λειτουργίας του εγκεφάλου. Η καθημερινή χορήγηση 3g Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων θαλάσσιας προέλευσης EPA και DHA για 3 μήνες, μείωσε σημαντικά τα συναισθήματα θυμού σε χρήστες, σε σύγκριση με ομάδα που λάμβανε εικονικό φάρμακο (placebo), όπως αποδείχθηκε σε μελέτη. Διάφορες άλλες κλινικές μελέτες έδειξαν πως η γνωστική απόδοση βελτιώνεται με την αύξηση της κατανάλωσης των Ωμέγα-3 θαλάσσιας προέλευσης EPA και DHA. Η παιδική ηλικία και το γήρας είναι δύο κρίσιμα και ευάλωτα στάδια και η ανεπάρκεια Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων σχετίζεται με μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές μνήμης και διαταραχές διάθεσης. Ο δείκτης αυτός θα πρέπει να είναι κάτω του 1: 1.

ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΡΑΧΙΔΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ (ΑΑ)

Δείχνει την αποτελεσματικότητα με την οποία το σώμα σας μετατρέπει τα Ωμέγα-6 (LA) λιπαρά οξέα από τις τροφές στη διατροφή σας σε απαραίτητα λιπαρά οξέα Ωμέγα-6 (ΑΑ) στον οργανισμό σας. Εάν έχετε απόδοση μικρότερη του 30% συνιστάται να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε AA, όπως το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, το χοιρινό και ο σολομός εκτροφής.

Ναι, θέλω το πακέτο και να κάνω το τεστ.

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΤΕΣΤ

 1. Το Zinzino Test είναι εγκεκριμένο in vitro διαγνωστικό προϊόν για τη συλλογή προσωπικού δείγματος αίματος στο σπίτι. – Πρώτα πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι, ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό και στεγνώστε. Αφαιρέστε την κάρτα συλλογής αιματολογικού δείγματος από την χάρτινη θήκη. Φυλάξτε την θήκη για μεταγενέστερη χρήση. Αφαιρέστε το τμήμα SAVE της κάρτας και φωτογραφήστε το αναγνωριστικό εξέτασης (Test ID) . Μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα της εξέτασής σας ΜΟΝΟ με το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ σας Test ID. Τοποθετήστε την κάρτα με τους δύο κύκλους στραμμένους προς τα επάνω, πάνω στο τραπέζι.
 • 2. Χρησιμοποιήστε το μαντηλάκι αλκοόλης για να καθαρίσετε την άκρη του δακτύλου σας(συνιστάται ο μέσος δάκτυλος). Για να αυξήσετε τη ροή του αίματος κάντε μεγάλους κύκλους με το χέρι σας ή τινάξτε το χέρι προς τα κάτω για 20 δευτερόλεπτα. Βγάλτε τον σκαρφιστήρα μιας χρήσεως. Αφαιρέστε το προστατευτικό διαφανές κάλυμμα και ο σκαρφιστήρας είναι έτοιμος για χρήση.
 • 3. Τοποθετήστε τον σκαρφιστήρα στο κάτω πλευρικό μέρος του δακτύλου που βλέπει προς το χαρτί συλλογής επάνω στο τραπέζι. Πιέστε το πάνω μέρος του σκαρφιστήρα επάνω στο δάκτυλο μέχρι να ακούσετε ένα κλικ. Ο σκαριφιστήρας θα κάνει αυτόματα ένα μικρό τρύπημα στο δάκτυλο.
 • 4. Μην αγγίξετε τους κύκλους του διηθητικού χαρτιού με τα χέρια σας. Πιέστε απαλά το δάκτυλο μια φορά και προσθέστε τουλάχιστον 3 σταγόνες αίματος σε κάθε τυπωμένο κύκλο στην κάρτα συλλογής. Το αίμα θα πρέπει να γεμίσει πλήρως το εσωτερικό μέρος των κύκλων.
 • Σημαντικό: Αποφύγετε τις πολλές βίαιες πιέσεις του δακτύλου για να εξαναγκάστε το αίμα να στάξει.
 • 5. Αφήστε την κάρτα συλλογής σε οριζόντια θέση σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 10 λεπτά για να στεγνώσει πλήρως το δείγμα.
 • 6. Τοποθετήστε την κάρτα συλλογής αιματολογικού δείγματος μέσα στην χάρτινη θήκη. Στη συνέχεια, τοποθετήστε την χάρτινη θήκη μέσα στη μεταλλική σακούλα και σφραγίστε.
 • Σημαντικό: Μην αφαιρέσετε το σακουλάκι απορρόφησης υγρασίας μέσα στη μεταλλική σακούλα.
 • 7. Τοποθετήστε τη σφραγισμένη μεταλλική σακούλα μέσα στο μεγάλο φάκελο που αναγράφει τη διεύθυνση του εργαστηρίου: ΣΗΜΕΙΩΣΗ! ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να κολλήσετε το σωστό αριθμό γραμματοσήμων στο φάκελο πριν το ταχυδρομήσετε.
 • 8. Πηγαίνετε στο διαδίκτυο και καταχωρίστε το αναγνωριστικό εξέτασης (Test ID) στο www.zinzinotest.com. Αυτή είναι η ιστοσελίδα όπου μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της εξέτασής σας αργότερα. Τα αποτελέσματα σας θα είναι έτοιμα σε 10-20 ημέρες.
 • Σημαντικό: Φυλάξτε το τμήμα SAVE της κάρτας. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της εξέτασής σας ΜΟΝΟ στο διαδίκτυο με το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ Test ID.

Ναι, θέλω το πακέτο και να κάνω το τεστ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.